Nyhet

Ansökan till möte med förläggare på Åbo bokmässa för författare på främmande språk och minoritetsspråk

Mötet på Åbo bokmässa den 4 oktober 2024 samlar förläggare och författare som skriver på främmande språk och minoritetsspråk. I programmet ingår även en paneldiskussion som är öppen för allmänheten.

Taike ordnar ett evenemang på Åbo bokmässa den 4 oktober 2024, där författare på främmande språk och minoritetsspråk som bor i Finland kan träffa förlagsrepresentanter. Syftet med mötet är att hjälpa dessa författare och finländska förlag att samarbeta och öka mångfalden i den finländska litteraturen.

I samband med mötet ordnas också en paneldiskussion som är öppen för alla mässbesökare.

Författare kan ansöka om att delta i mötet med förläggare genom att fylla i ett webbformulär. Ansökan ska lämnas in senast 15 september 2024.

Nya röster i finländsk litteratur: Vilken roll spelar författare på främmande språk och förlag?

Åbo bokmässa 4 oktober 2024 kl. 17.00–18.00.

  • 17.00–17.30: Paneldiskussion om hur författare på främmande språk och minoritetsspråk kan hitta en förläggare i Finland. Representanter för förlagen delar med sig av sina synpunkter och råd. Paneldiskussionen är öppen för alla mässbesökare.
  • 17.30–18.00: Personliga möten med finländska förläggare. Speeddejting där författare kan träffa förläggare ansikte mot ansikte och knyta viktiga kontakter.

Läs mer och ansök till mötet med förläggare.