Nyhet

Ansökningstiden ändras i april

Från och med april ska ansökningarna vara framme i Taike senast på sista ansökningsdagen senast kl. 16. Det räcker inte längre med den sista ansökningsdagens poststämpel. Den nya praxisen omfattar redan resestipendiernas ansökningsomgång i april. En e-tjänst kommer att öppnas för ansökningen. Också ansökningstiden på webben går ut kl. 16.

Centret för konstfrämjande (Taike) specificerar sina ansökningstider. I fortsättningen ska ansökningarna vara framme senast kl. 16 på sista ansökningsdagen. Taikes nya praxis börjar med resestipendierna, vars ansökningstid är 1–30.4.2015. Den nya ansökningstiden gäller också i den e-tjänst som öppnas för ansökningen.

Hittills har den sista ansökningsdagens poststämpel varit tillräckligt. Det lönar sig för sökande att vara ute i god tid, oavsett om ansökningen lämnas via e-tjänsten eller via post. Endast de ansökningar som anlänt inom utsatt tid beaktas.

”Ändringen i ansökningstiderna beror på att ansökningssystemet tas i bruk som ett pilotprojekt. Vi siktar på att exempelvis höstens projektstipendier kan ansökas elektroniskt efter aprils provomgång”, konstaterar Taikes direktör Minna Sirnö.

“Våra sökande har otåligt väntat på möjligheten till elektronisk ansökan. Också våra sakkunniga som kollegialt bedömer ansökningarna har önskat att kunna bekanta sig med ansökningarna på webben”, fortsätter Sirnö.

Till en början svarar vi på enskilda stipendiesökandes och arbetsgruppers förväntningar. I Taikes e-tjänst kan sökande fylla i och skicka ansökan, komplettera ansökan, ta emot beslut, ansöka ändring i det och rekvirera beviljat stipendium.

Systemkraven för sammanslutningar är olika och kräver ännu ytterligare arbete. Om allt går som planerat, kommer e-tjänsten att kunna användas av sammanslutningar redan i år.

Taike meddelar om saken i god tid före höstens ansökningsomgångar.

Ändringen i ansökningstiden gäller inte konstnärsstipendiernas ansökning i mars.  För konstnärsstipendierna, som är öppna för ansökning den 1–31.3.2015, räcker den sista ansökningsdagens poststämpel.