Taideneuvosto tukee #StopHatredNow -tapahtuma-alustaa ja Tykätään! -musiikkivideoita
Avustuksen saivat Urbaanin taidetanssin tuki ry ja Kulttuuriosuuskunta Uulu. Avustukset olivat suuruudeltaan 15 000 euroa. Hakijoita oli 26.
Urbaanin taidetanssin tuki ry sai avustuksen rasisminvastaisen ja interkulttuurisen #StopHatredNow -tapahtuma-alustan kehittämiseen. Tapahtuma- ja julkaisusarja tuottaa konkreettisia välineitä, joilla luodaan antirasistista taidekenttää ja rakennetaan avarakatseisempaa Suomea.
Hankkeen toteuttaa nuorten helsinkiläisten taiteilijoiden yhteisö UrbanApa, jonka taiteellisina johtajina toimivat koreografi, tanssija Sonya Lindfors ja tanssitaiteilija Anniina Jääskeläinen. Hankkeen yhteistyökumppaneita ovat Kulttuuria kaikille -palvelu, Kulttuurikeskus Caisa, Interkult, Aalto-yliopisto, Zodiak – Uuden tanssin keskus, Kansallisteatterin Lavaklubi ja Ruskeat Tytöt.
Toinen avustus jaettiin Kulttuuriosuuskunta Uululle Tykätään! -musiikkivideoihin sekä niiden ympärille rakennettavaan sometuoteperheeseen. Uululla on laaja yhteistyöverkosto. Videotaiteilija Khalid Imranin kanssa tehtävät musiikkivideot kertovat ilosta, toivosta ja ystävyydestä. Videoiden pohjalta sosiaaliseen mediaan tehdään esimerkiksi videoklippejä ja lähetettäviä kortteja.
Taideneuvosto on Taiteen edistämiskeskuksen (Taike) ja opetus- ja kulttuuriministeriön asiantuntijaelin taidepoliittisissa linjauksissa. Taideneuvosto päättää vuosittain kertaluontoisista avustuksista, joilla se tukee uusia tapoja osallistua taiteen keinoin yhteiskunnalliseen keskusteluun. Hyväpuheteema on kolmivuotinen ja koskee kehittämisrahahakuja myös vuosina 2018−19.
Lisätietoja:
Taideneuvoston puheenjohtaja Risto Ruohonen, yhteydenotot johtaja Minna Sirnö, [email protected], p. 0295 330 719.
Erityisavustukset, yhteensä 30 000 euroa
Kulttuuriosuuskunta Uulu, Tampere, 15 000 €
Tykätään! -musiikkivideot ja niiden ympärille rakennettu sometuoteperhe
Urbaanin taidetanssin tuki ry, Helsinki, 15 000 €
Rasisminvastaisen ja interkultuurisen StopHatredNow -tapahtuma-alustan kehittäminen