Tiedote

Filmiapajalta hyviä uutisia rahoituksen epävarmuudesta kärsivälle av-alalle

Filmiapaja-projektin viimeinen työpaja järjestetään Sodankylässä 9.–12. kesäkuuta. Filmiapaja on Taiteen edistämiskeskuksen ja Oulun kulttuurisäätiön yhteisprojekti, joka yhdistää audiovisuaalisen alan, kirjailijoiden ja käsikirjoittajien osaamista sekä synnyttää tuoreita, pohjoisesta ympäristöstä ponnistavia tarinoita. Filmiapaja huipentuu 4.10. Oulussa pitchaus-tilaisuuteen, jossa on jaossa yhteensä 360 000 euroa tuotantotukea.
Kirjoituskone maisemaikkunan edessä

Sodankylän työpajaan saapuu sekä kansainvälisiä että kotimaisia kouluttajia, joiden joukossa on muun muassa Jussi-palkittu Tia Kouvo. Työpajan teemoina ovat versiot, viimeistely ja esittely.

Osallistujien teoksia on hiottu vuoden aikana pohjoisen Suomen alueella järjestetyissä työpajoissa, kokeneiden ammattilaisten henkilökohtaisella sparrausavulla sekä osalle osallistujista myönnetyillä käsikirjoitusapurahoilla.

Teoskehittelyn lisäksi Filmiapajan tärkeimpinä tavoitteina on ollut verkostojen luominen av-ammattilaisten ja kirjailijoiden välille, pohjoisten tarinoiden ja käsikirjoitustyön esiin nostaminen sekä vertaistuen ja -palautteen jakaminen.

Filmiapaja huipentuu Oulussa 4.10. järjestettävään pitchaus-tilaisuuteen, jossa on jaossa yhteensä 360 000 euroa tuotantotukea muun muassa elokuville, dokumenteille, tv-sarjoille ja mediataiteelle. Kesän lopulla kokoontuva esiraati valitsee Filmiapajan 70 osallistujan teosten joukosta pitchaus-tilaisuudessa esiteltävät produktiot. Myönnettävien tuotantotukien tarkoituksena on mahdollistaa muun rahoituksen hankintaa sekä madaltaa kynnystä tilauspäätöksiin. Tapahtumaan kutsutaan myös tuotantoyhtiöiden, rahoittajien ja kanavien edustajia. Filmiapaja kerääkin yhteen tekijöitä ja rahoittajia sekä mahdollistaa uusien tuotantojen, yhteistyöverkostojen ja työtapojen syntymisen av-alalla.

Filmiapaja on Taiteen edistämiskeskuksen järjestämä projekti, jonka pääyhteistyökumppanina toimiva Oulun kulttuurisäätiö vastaa sekä tuotantotukien että käsikirjoitusapurahojen rahoittamisesta.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:

Läänintaiteilija Janne Niskala, [email protected], 0295 330 858 
Läänintaiteilija Janne Rosenvall, [email protected],  0295 330 860

He ovat tavattavissa paikan päällä Sodankylässä 6.–15.6.