Uutinen

Isto Turpeinen aloittaa tanssin läänintaiteilijana Kaakkois-Suomessa ja Hämeessä

Taiteen edistämiskeskus valitsi tanssitaiteen maisteri Isto Turpeisen edistämään tanssitaidetoimintaa alueella. Turpeinen edesauttaa tanssin ammattilaisten verkostoitumista ja edistää alan rakenteiden syntymistä.

Isto Turpeinen on pitkän linjan tanssin ammattilainen, joka on toiminut tanssijana mm. Helsingin kaupunginteatterissa, Hurjaruuthissa, Tanssiteatteri Raatikossa ja Rollossa. Turpeinen on toiminut Vantaan tanssiopistossa opettajana, opiston taiteellisena johtajana ja vs. rehtorina. Hän on Taideosuuskunta Apinatarhan perustajajäsen ja toimi osuuskunnan tanssikoulun rehtorina vuonna 2013. Lisäksi hän on toiminut tuottajana, koreografina, puheenjohtajana ja pedagogina.

Parhaillaan Turpeinen viimeistelee tanssitaiteen väitöstutkimusta Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun Esittävien taiteiden tutkimuskeskuksessa. Turpeisella on hyvä tanssin alan tuntemus ja laajat valtakunnalliset ja kansainväliset verkostot.

Läänintaiteilijat toteuttavat Taiteen edistämiskeskuksen kehittämishankkeita, joiden tavoitteena on edistää taiteilijoiden työskentelyedellytyksiä ja lisätä taiteen vaikuttavuutta. Kuluvana vuonna Taiteen edistämiskeskuksella on 42 läänintaiteilijaa, jotka työskentelevät valtakunnallisissa tai alueellisissa tehtävissä maan eri puolilla. Läänintaiteilijoiden työ rahoitetaan veikkausvoittovaroista.

Kaakkois-Suomessa ja Hämeessä työskentelee Turpeisen lisäksi neljä muuta läänintaiteilijaa. Tuottaja Patrik Ikäläinen työskentelee Terveyttä taiteesta -hankkeissa ja Outi Turpeinen edistää taidetta osana rakennettua ympäristöä Kaakkois-Suomessa. Jarmo Julkunen edistää säveltaidetta ja Paula Susitaival muotoilua Hämeessä.

Isto Turpeinen aloittaa vuoden 2015 loppuun kestävän toimikautensa 4. elokuuta.

Lisätietoja:
Johanna Vuolasto
erityisasiantuntija
Taiteen edistämiskeskus
Kaakkois-Suomen ja Hämeen aluetoimipiste
p. 0295 330 870
[email protected]

ja

Eva-Maria Hakola
kehittämispäällikkö
Taiteen edistämiskeskus
p. 0295 330 702
[email protected]