Uutinen

Taideyhteisöjen sosiaalisen median taitoja hiottiin Turussa

Taiteen edistämiskeskuksen Lounais-Suomen toimipiste järjesti kaksipäiväisen sosiaalisen median koulutuksen taide- ja kulttuuriyhteisöille 20.-21.5. Turussa.

Koulutukseen ilmoittautuneet edustivat laajasti eri taiteenaloja. Mukana oli toiminnanjohtajia, koordinaattoreita, tiedottajia ja tuottajia niin kuvataiteen ja teatterin puolelta kuin oopperan, sarjakuvan ja elokuvankin parista. Kurssille osallistui 15 henkilöä.

Viestinnän ja markkinointitapojen muutokset ovat nykyään nopeita. Tarve pienten toimijoiden koulutuspaketille nousikin suoraan varsinaissuomalaiselta tekijäkentältä. Kurssi pyrki antamaan paitsi ajantasaista tietoa sosiaalisesta mediasta, myös käytännön neuvoa hallittuun sähköisten kanavien hyödyntämiseen. Osallistujat pitivät tärkeänä sitä, että pienillekin yhteisöille tarjottiin opastusta kustannustehokkaaseen ja näkyvään viestintään sekä verkostoitumiseen sosiaalisessa mediassa. Kurssille toivottiin täydennystä ja jatkoa jo tulevana syksynä.

Taiken toteuttaman kurssin kouluttajana toimi sosiaalisen median konsultti Petra Louhimies turkulaisesta Someco Oy:stä. Koulutus- ja verkostoitumistilaisuuksista vastaa Lounais-Suomen toimipisteessä työnsuunnittelija Veera Laurila.