Uutinen

Taike hakee Keski-Suomeen kirjallisuuden läänintaiteilijaa

Taiteen edistämiskeskus (Taike) hakee kirjallisuuden läänintaiteilijaa määräaikaiseen tehtävään ajalle 01.05.2014–30.4.2017. Tehtävänä on kehittää alueen kirjallisuuden ammattilaisten työtä tukevia rakenteita, koordinoida kirjoittamiseen ja lukemiseen aktivoivia hankkeita sekä viedä testattuja toimintamalleja alueen ulkopuolelle.

Kirjallisuuden läänintaiteilija edistää kirjailijoiden työllistymismahdollisuuksia tekemällä kirjallisuuden monia muotoja tunnetuksi yleisölle, yhteistyökumppaneille ja kirjoittajille. Tavoitteena on viedä kirjallisuutta ja sanataidetta myös Jyväskylän ulkopuolelle.

Hakijalta odotamme soveltuvaa taidealan koulutusta ja työkokemusta tai näyttöjä erityisesti kirjallisuuden alalta. Lisäksi hakijalta edellytetään projektiosaamista, tietoteknisiä valmiuksia, hyvää itsensä ilmaisukykyä suomen, ruotsin ja englannin kielellä. Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää organisointikykyä, projektikohtaista taloushallintaa sekä yhteistyötaitoja. Läänintaiteilijatehtävässä henkilö ei voi kohdistaa työpanostaan oman taiteellisen työn tekemiseen.

Luemme eduksi hakijan olemassa olevat yhteistyöverkostot ja kokemuksen projektitoiminnasta.

Palkkaus: 2.721, 41 €/kk.

Hakemukset ensisijaisesti osoitteeseen www.valtiolle.fi, hakuilmoitus löytyy palvelusta työavaimella 600-43-14.

Hakuaika päättyy 4. huhtikuuta 2014 klo 16.15.

Palvelussuhde alkaa 1.5.2014 tai sopimuksen mukaan.

Lisätietoja tehtävästä:
Keski-Suomen aluetoimipisteen erityisasiantuntija Sari Ilmola, p. 0295 330 836 ja Kehittämispäällikkö Eva-Maria Hakola p. 0295 330 702.

Taiteen edistämiskeskus on opetus- ja kulttuuriministeriön alainen asiantuntijavirasto. Sen tehtävänä on edistää taidetta kansallisesti ja kansainvälisesti. Keskuksen yhteydessä on taideneuvosto sekä apurahoista ja palkinnoista päättäviä asiantuntijaelimiä: 10 valtion taidetoimikuntaa, 13 alueellista taidetoimikuntaa ja kaksi apurahalautakuntaa. Taiteen edistämiskeskus jakaa apurahoja taiteilijoille sekä toiminta- ja hankeavustuksia taiteen alan yhteisöille.

Taiteen edistämiskeskuksessa työskentelee noin 50 virkamiestä ja enintään 49 työsopimussuhteista läänintaiteilijaa. Nämä ovat sijoittuneet Helsingin päätoimipisteeseen ja 12 alueelliseen toimipisteeseen.