Työpajat jatkavat Jaettuja tarinoita
Jaettu tarina -työpajat ovat pieniä yhteisöllisiä kohtaamisia, joissa tutustutaan monikulttuurisessa piirissä tarinoiden kautta. Osallistujiksi kutsutaan sekä suomeenmuuttajia että kantasuomalaisia. Tarinat voivat olla Muistoja tai Unelmia, Tarua tai Totta. Ajatuksena on synnyttää tasavertaisia ja aitoja kohtaamisen hetkiä.
Turun taiteilijaryhmässä jatkavat kuvataiteilija Sibel Kantola, ohjaaja Annamari Karjalainen, tanssija Sibiry Konate ja tarinankertoja Markus Luukkonen. Uusina taiteilijoina työpajoja ohjaamaan on valittu seuraavat henkilöt:
JOENSUU
Leena Halonen on kulttuurin sekatyöläinen, näyttelijä, muusikko, opettaja ja toimii muun muassa Tuhmat tädit -musiikkiteatteriryhmän taiteellisena johtajana. Oleg Tchoumak on Ukrainasta Liperiin vuonna 2003 muuttanut taidemaalari ja kuvataiteen opettaja. Hänellä on ollut lukuisia näyttelyitä Venäjällä, Suomessa ja Euroopassa.
KOTKA
Thomas Pryke on Kotkasta lähtöisin oleva suomen-englantilainen taiteen moniottelija klovneriasta performatiivisiin installaatioihin, hiekkalaatikoista keinutuoleihin.
SALO
Andrea Vannucchi on Brasiliassa syntynyt yhteisötaiteilija ja valokuvaaja. Hän on työskennellyt eri ikäryhmien kanssa tavoitteenaan inhimillistää ympäristöä taiteen keinoin. Johanna Parkkinen on Salon teatterin näyttelijä ja ollut kotouttamassa monikulttuurisia suomenkielen ryhmiä draaman keinoin.
Taide kotouttaa -hanketta järjestää Taiteen edistämiskeskuksen Lounais-Suomen toimipiste Turussa ja sen koordinaattorina toimii läänintaiteilija Annamari Karjalainen. Yhteistyössä ovat mukana Läntisen tanssin aluekeskus sekä Taiteen edistämiskeskuksen Kaakkois-Suomen ja Joensuun toimipisteet. Euroopan unionin kotouttamisrahasto ja Koneen säätiö osallistuvat hankkeen rahoittamiseen.